Promujemy świadome wychowanie.

Social Media

Kuchnia

U Cioci Brzdąca dzieci mogą spożywać posiłki przyniesione z domu lub skorzystać z pełnowartościowych posiłków przygotowywanych przez firmę specjalizującą się w cateringu dla dzieci, z którą współpracujemy. Wszystkie posiłki przygotowywane są z najwyższą dbałością o brzuszki naszych brzdąców, również te z nietolerancjami pokarmowymi. Chcemy, by Państwa dzieci czuły się u Cioci Brzdąca jak w domu, dlatego w naszej kuchni dużą wagę przywiązujemy do domowych posiłków przygotowywanych ze świeżych produktów najwyższej jakości.

Posiłki ze świeżych produktów od lokalnych dostawców

Sekretem naszej kuchni są posiłki przygotowywane z najlepszych składników od lokalnych dostawców. Starannie dobieramy producentów żywności, tak, aby posiłki dla naszych brzdąców były przygotowywane nie tylko ze świeżych, ale i naturalnych produktów.

Z pasji do zdrowego odżywania

Zależy nam na kreowaniu u dzieci zdrowych nawyków żywieniowych. Dbamy o to, by serwowane posiłki były nie tylko zdrowe ale i smaczne, dzięki czemu jesteśmy w stanie dotrzeć do każdego niejadka!

Profesjonalny zespół kucharzy

Za smak domowej kuchni odpowiada profesjonalny zespół kucharzy, który posiada wieloletnie doświadczenie w przygotowywaniu atrakcyjnych posiłków dla dzieci. Współpracujemy również z dietetykiem, który dba o to, by dieta dzieci była odpowiednio zbilansowana.

W trosce o brzuszki najmłodszych

Wychodząc naprzeciw potrzebom tych delikatniejszych brzuszków naszych brzdąców, realizujemy również posiłki wykluczające niektóre produkty z diety. Wiemy jak ważne jest przestrzeganie diet dzieci z alergiami, dlatego przyrządzamy te posiłki z najwyższą dbałością o każdy szczegół.

Bezpieczny transport

Dbamy o jakość dostarczanych przez nas posiłków, dlatego przewozimy je w specjalnych termosach zapewniających utrzymanie odpowiedniej temperatury potraw.

Przykładowe menu

Śniadanie: Musli na mleku; Kanapki z pieczywa żytniego/pszennego do wyboru: z z indykiem i rzodkiewką/serem żółtym/pasztetem brokułowym; herbata cytrynowa z pyłkiem pszczelim

Zupa: Fasolowa z ziemniaczkami

Drugie danie: Kolorowy makaron z indykiem i warzywami; mix sałat z sosem winegret; kompot

Podwieczorek: Zbożowe ciasteczka z suszonymi owocami

Śniadanie: Kanapki z pieczywa żytniego/pszennego z pastą z morszczuka z ogórkiem i koperkiem lub z dżemem niskosłodzonym; herbata pomarańczowa z pigwą

Zupa: Zacierkowa z ziemniaczkami

Drugie danie: Schab w sosie z porem i marchewką z kaszą pęczak i buraczkami; kompot

Podwieczorek: Jogurt naturalny z otrębami i owocami

Śniadanie: Omlet z owocami; Kanapki z pieczywa żytniego/ pszennego z polędwicą z indyka i papryką; herbata z pokrzywy i guawy

Zupa: Ogórkowa z ziemniaczkami

Drugie danie: Naleśniki z serem; kompot

Podwieczorek: Sałatka owocowa

Śniadanie: Kanapki z pieczywa żytniego/pszennego do wyboru: z serem żółtym/z pasztetem z żurawiną oraz warzywami; herbata malinowa z dziką różą

Zupa: Owocowa z makaronem

Drugie danie: Kotlety mielone pieczone z ziemniakami z koperkiem oraz mizerią; kompot

Podwieczorek: Domowe ciasto drożdżowe

Śniadanie: Kanapki z pieczywa żytniego/pszennego do wyboru: z pastą z czerwonej soczewicy i ciecierzycy lub z pastą jajeczną; herbata miętowa

Zupa: Pomidorowa z ryżem

Drugie danie: Kotlet rybny pieczony z puree oraz surówką z kiszonej kapusty; kompot

Podwieczorek: Domowy kisiel z owocami